Зареждане ...

Унистрой спечели голямата награда ”Сграда на годината 2019“

Унистрой спечели голямата награда ”Сграда на годината 2019“
Дата: 14.03.2020
Детайли

Унистрой спечели голямата награда ”Сграда на годината 2019“ с впечатляващата RUНоuѕе в полите на Витоша.

Сградата съчетава в себе си съвременна архитектура, изпълнена с качествени материали, иновативни технологии и добро планиране. В портфолиото на Унистрой блестят едни от най-красивите сгради, строени през последните 15 години в Бургас. Компанията се разрасна и вече активно развива своята дейност и в София. Дизайнът, архитектурата, качеството и стила на сградата привлякоха вниманието на гилдията и високите оценки за работата на целия екип на Унистрой не закъсняха.

 “RUHouse“, на която Унистрой е главен изпълнител и инвеститор, спечели ”Сграда на годината България 2019“ в категорията "МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ НАД 10 000 КВ. М. РЗП.

 

Прочетете пълната статия на:

https://www.flagman.bg/article/208040

 

Унистрой стартира нов обект в Бургас - Изгрев Вю

Унистрой стартира нов обект в Бургас - Изгрев Вю
Дата: 01.12.2019
Детайли

 „Унистрой“ e изпълнител на нов обект в Бургас. „Изгрев Вю“ се намира в едноименния комплекс в морския град. Строителството стартира в края на ноември, като срокът на финализиране на проекта е 18 месеца. Парцелът е с площ 1532 кв. м. и се намира на две улици - "Аква Калиде" и "Транспортна". 

 
Сградата е от смесен тип и събира в едно търговски, офис и жилищни площи. Визията ѝ е стилна и приятна и умело съчетава модерно и традиция. Цветовете са мек крем и махагон, а формите изчистени и правилни. Покривът е плосък, както диктуват последните тенденции в строителството.  
 
Изгрев вю съчетава в едно три обема - два едноетажни, които ще помещават търговските помещения и един с височина десет етажа (26 м. кота корниз), предназначен за офис и жилищните площи. 
 
Както всички проекти на „Унистрой“, и този акцентира върху изключително качество на материали и изпълнение. Конструкцията на "Изгрев Вю" е стоманобетонна, а ограждащите и външните стени са от тухла. Фасадите ще бъдат покрити с класна силиконова мазилка, положена върху топлоизолацията. Финални щрихи на проекта добавят PVC дограма, гранитогрес, ламинат, теракот и фаянс за мокрите помещения в интериора, както и латекс за стените и таваните. 
 
„Изгрев Вю“ предлага общо:
- три магазина с площ от 67 до 270 кв. м. (всеки със склад и санитарен възел; светла височина 4,20 м.) 
- 15 офиса с площ от 48 до 103 кв. м.
- 43 апартамента с площ от 51 до 175 кв. м. (прилежащи складови помещения) 
- 6 ателиета с площ 64,90 кв. м. 
Общото РЗП на сградата е 7649.88 кв.м. от които 53% са за жилищните помещения. Асансьорите са два. Паркоместата по проект са общо 69 броя.
 
„Изгрев Вю“ е издържан в стилистиката на вечните и като интериор, и като екстериор сгради, които са все по-чест избор за градско строителство в световен мащаб. Визията им е отвъд времето – стилна, изчистена и с висока естетика. Материалите, вложени при изграждането и професионализма на изпълнители като „Унистрой“ гарантират качествен лайфстайл и уютно обитание за всеки, избрал „Изгрев Вю“ за свой дом или бизнес инвестиция.
 
 

Отличиха и Резиденция Лозенец с номинация Сграда на годината 2019

Отличиха и Резиденция Лозенец с номинация Сграда на годината 2019
Дата: 22.11.2019
Детайли
За екипа на Унистрой Холдинг АД е голяма чест, че два от обектите на компанията са номинирани в престижния конкурс "Сграда на годината". Освен RUHouse, в категория Иновации в строителството е отличена и Резиденция Лозенец. Тя е класирана в своя раздел - жилищни сгради и комплекси до 10 хил. кв.м. Зад разкошната "сграда с елбетица" стоят инвеститор Венид ООД, конструктор Бета Консулт ООД и екипа на "Стефан Добрев – Архитектура и Дизайн" ЕООД с главен проектант арх. Стефан Добрев и проектант арх. Ради Аврамов. 
Иконичната визия на луксозната жилищна сграда крие общо РЗП от 8626,35кв.м. заето от висок клас домове, офиси, мултифункционална зала, басейн, ресторант и други предимства. При изпълнението им са използвани авангардни технологии, естествени материали, български камък и възобновяеми енергийни източници. Над 40% зелени площи обрамчват резиденцията и я превръщат в истинско бижу, събиращо в едно българските традиции и пищна природа с иновативни и екологични архитектурни решения. Облагородените прилежащи градски пространства допълват стойността на проекта, втори от портфолиото на Унистрой Холдинг за 2019 г., номиниран за "Сграда на годината".   
 
 
 

RUHouse с Номинация за Сграда на годината 2019

RUHouse с Номинация за Сграда на годината 2019
Дата: 21.11.2019
Детайли
Последният проект на Унистрой Холдинг АД - RUHouse, е номиниран за престижната награда Сграда на годината 2019 в категория Иновации в строителството при жилищни сгради и комплекси с над 10 хил. кв.м. РЗП. Архитектурата на обекта е дело на екипа на А.С.А ООД – проф. д-р. арх. Калин Тихолов, гл. ас. д-р. арх. Евгени Рафаилов, арх. Ния Темиз, арх. Стоян Мирлев, а конструктор е инж. Георги Гурев.
Номинацията е висока оценка за съвкупността от най-високи качества на сградата от затворен тип с обща площ почти 20 хил. кв.м. и 108 апартамента. Интериор, екстериор, решения относно разпределението на жилищата, микроклимата, спокойствието и комфорта на обитателите, превръщат RUHouse в изключителна опция за дом от ново поколение. Тя е и стъпка напред в утвърждаването на Унистрой Холдинг като строителна компания от най-висока класа и с поглед в бъдещето. 
"В източния свят, когато човек има просветление или му се роди дете казват: Бог ти даде РУХ или частица от себе си" - аргументират инвеститора и архитектите значението на името на сградата. И тя е точно това - място, където всеки да изгради своя дом, лично щастие и път напред. Номинацията за "Сграда на годината" утвърждава правилния курс на RUHouse и екипа зад проекта.
 
 
 
 

ЕСТЕРА – БУЛ. ЧЕРНИ ВРЪХ, ГР. СОФИЯ

ЕСТЕРА – БУЛ. ЧЕРНИ ВРЪХ, ГР. СОФИЯ
Дата: 21.03.2019
Детайли

Сградата е от смесен, многофункционален тип и се намира на комуникативна локация 

 
На 21 март, 2019 г. „Унистрой“ стартира нов проект в столицата. Той носи името „Естера“ и се намира в непосредствена близост до бул. „Черни връх“, в район с динамично развитие. Локацията е комуникативна и достъпна с автомобил, пеша и с градски транспорт. В близост е новоизградената метростанция „Витоша“. Сградата е многофункционална от затворен тип с контролиран достъп и включва офис площи (41%) и жилища (59%). С цел повишаване качествата на средата, социализиране и отдих, в прилежащите площи ще бъде изграден богат озеленен двор, на разположение на бъдещите собственици и ползватели. Сградата е достъпна за хора в неравностойно положение.
 
Визията на „Естера“ е съобразена с последните тенденции в съвременната архитектура и включва вложение на най-ново поколение строителни системи. Екстериорът е издържан в модерен стил с плавни ритмични линии. Динамиката е постигната чрез хоризонтално редуване на материали, цветове, форми, плътни и прозрачни елементи. 
 
Височината на сградата е 47,40 метра. Етажите са общо 17, от които 2  подземни и 15 надземни, с обща разгърната площ 17032,50 кв.м. На сутеренните нива са разположени сервизни, технически и помощни помещения, както и общо 69 + 71 паркоместа. Още 5 места за паркиране са предвидени в прилежащите наземни площи и с тях общият капацитет за сградата е 145. На партерното ниво на „Естера“ са разположени фоайе с рецепция и зона за изчакване, офис, както и кафене и магазин със собствен отделен вход, достъпен директно за клиенти. Следват два надземни етажа с офиси с различна големина, проектирани на принципа „open space”, оразмерени според изискванията за офис сграда тип "А. Конкретното разпределение ще се фиксира според изискванията на бъдещите наематели. Следващите три етажа са с ателиета, общо 24 броя. Най-горните девет нива са жилищни – с двустайни, тристайни, четиристайни апартаменти, общо 53 броя. 
 
"Естера" е проектирана и се изгражда според най-високи съвременни стандарти. Основната носеща конструкция е монолитна, стоманобетонова, безгредова. Външните ограждащи стени на сградата са решени с вентилируема фасада, състояща се от каменна вата, алуминиева носеща конструкция с регулируеми конзоли и композитни панели в различни цветове. Системата за външно остъкляване на ателиетата и жилищните етажи (от 3 до 14 етаж) е алуминиева дограма Schüco AWS 70.HI с плъзгащи отваряеми части тип "фолксваген". За партера и офисните нива е избрана окачена фасада Schüco FW 50, отново с отваряеми части. Това решение гарантира изобилие естествена светлина и вентилация. 
 
Покривът на "Естера" е плосък, със стоманобетонна носеща конструкция, топло- и хидроизолации. За стените между отделните апартаменти е избрана многослойна система Porotherm от два слоя тухли с минерална вата и обща дебелина 25 см. Това дава звукоизолация на стените от 56dB. и повишен комфорт за обитателите. Вътрешните за всяко жилище стени ще бъдат изпълнени с 12 см зидове, като конкретно стените разделящи санитарни помещения/кухни и спалните ще бъдат многослойни с цел допълнително повишаване на звукоизолацията.
 
Техническите инсталации на „Естера“ – водопроводи, канализация, електросистеми, осветление, климатизация и вентилация, газоснабдяване, системи за видеоконтрол и наблюдение, както и за пожароизвестяване и пожарогасене са на много високо съвременно ниво. 
 
Охлаждането и отоплението на сградата са осигурени с две отделни решения. За комфорта на обитателите на „Естера“ през летните месеци са предвидени самостоятелни външни климатични тела. Връзките им с всяко жилище са скрити над окачен таван в общите части на всеки етаж. Отоплението е решено с газов кондензен котел във всяко жилище. За да се сведат топлинните загуби до минимум, е предвидено разположението на алуминиеви радиатори на ключови места. 
 
„Естера“ е предизвикателен проект от последно поколение, чието изпълнение изисква компания с широки опит, познания, умения и технология на разположение. Изборът на „Унистрой холдинг“ за изпълнител, гарантира изключително качество в предвидените срокове и параметри. Защото не е без значение, кой изгражда дома, офиса, магазина. Качественото изпълнение на една сграда е залог за дълъг, безопасен, естетически издържан комфорт на обитателите. В това направление, „Унистрой“ има дългогодишни традиции, които постоянно надгражда. Поредна стъпка в мисия „уютен дом и офис“ е „Естера“. 
 

УНИСТРОЙ СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ ПРОЕКТ В Ж.К. „ИЗГРЕВ“ БУРГАС ПРЕЗ МАРТ 2018г.

УНИСТРОЙ СТАРТИРА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ ПРОЕКТ В Ж.К. „ИЗГРЕВ“ БУРГАС ПРЕЗ МАРТ 2018г.
Дата: 03.08.2018
Детайли
Строителството на новия проект на Унистрой в гр. Бургас стартира през месец август, 2018г. Сградата е разположена в ж.к. "Изгрев" и срокът за изпълнението и е 18 месеца. Етажите на постройката са девет, като те отговарят на височина по ЗУТ от 26 метра. 
 
Проектът е с изключително привлекателен модерен екстериор. Включва 7  магазина с обща застроена площ от 2604,59 кв.м. Офисите са 18 на брой. Тяхната застроена площ е 1074,10 кв. м. Жилищните единици в новата сграда са общо 89. От тях 77 апартамента са с една спалня, 10 с две спални (от тях два са мезонети) и 2 апартамента с три спални (един от които е мезонет). Общата застроена площ на жилищата е 5548,45 кв.м.
 
Сградата разполага и с голям брой паркоместа. Те са разположени в границите на имота, включително на две подземни нива, достъпни с рампа, стълби, асансьори. Сутерен 2 на кота -6,10 метра предвижда паркиране на 51 автомобила, а сутерен 1 с кота -2,75 метра осигурява места за още 43 автомобила. 
 
Проектът на „Унистрой Холдинг“ в тон с последните тенденции за "зелено" придвижване и законови изисквания, включва и места за велосипеди. Общият им брой е 178, като 23 от тях са на открито, а останалите 155 се покриват от две стаи-гардероби с площ всяка от 47,73 кв. м., разположени на двете подземни нива.  
 
Плътността на застрояване на сградата е 71,60%, а брутната разгъната застроена площ (вкл. подземните етажи) е 14155м2
 
Сградата е с модерна, градска визия и изчистени линии. Цветовете са монохромни и меки. Панорамни прозорци гарантират изобилие от светлина в помещенията, а интересните архитектурни решения превръщат проекта в ценна придобивка за съвременен Бургас.
 
 

НОВИЯТ ПРОЕКТ НА УНИСТРОЙ RUHouse Е В ПОЛИТЕ НА ВИТОША

НОВИЯТ ПРОЕКТ НА УНИСТРОЙ RUHouse Е В ПОЛИТЕ НА ВИТОША
Дата: 28.02.2017
Детайли

      "Унистрой Холдинг" е компанията, на която е доверено строителството на RUHouse - модерен проект в столицата. Местоположението на сградата е повече от отлично - в полите на Витоша, но и на комуникативна, удобна локация в „Манастирски ливади“. Строителството стартира април 2017 и ще продължи 18 месеца. 

 
      RUHouse отговаря на търсенията на пазара за имоти и предлага комфортен живот, на тихо място, но и сред удобствата на града.
Сградата е планирана като постройка от затворен тип, с контролиран достъп. Етажите са 8 надземни, входовете 4, апартаментите 106 от които 13 мезонета, 12 апартамента с 3 спални, 55 с две спални, 26 с една спалня. Паркингът е подземен, със 125 места. Асансьорите са Schindler 3300 за 9 лица. В RUHouse ще има и СПА и фитнес. Всяко жилище ще разполага със своя централна прахосмукачка BEAM. Отоплението ще е на газ. Лятото прохладата ще идва от климатици, които могат да бъдат монтирани на специални, скрити във фасадата и фиксирани позиции. Специален офис RUH е отделен за домоуправителя. Фоайетата на всеки етаж ще са просторни. Подовете на общите части ще са в полиран гранит, стените – в мазилка, а осветлението ще е с фотоклетки. Охраната на сградата е комбинирана - жива и видеонаблюдение, плюс контролиран достъп и видеодомофони. 
 
         Зелените площи ще бъдат обширни и богати. Ще бъде изградена и детска площадка. Фасадата е изключително красива и съобразена с модерния стил, но и близостта до планината. Тя включва панели с дървен фладер Etalbond и Fundermax, панели от керамика, фиброцимент. Цветовете са естествено дърво в топли нюанси, тъмно и светло сиво, оранжеви акценти. Водомерите са с дистанционно отчитане, а цялата водопроводна инсталация – от полипропиленови тръби. Топлоизолацията ще е на отлично ниво - от минерална вата и XPS върху тухлени стени. Покривите са плоски, а част от тях и частично озеленени. Всички тераси ще са покрити и облицовани с плоскости "Fundermax" с вградено осветление. Планирано е парково, фасадно, улично осветление. 
 
      RUHouse е модерен проект, напълно в съзвучие с новостите в областта на архитектурния дизайн и строителството. Доверен е на „Унистрой Холдинг“ – компания с доказани качества в областта на проектирането и строителството, осъществила многобройни проекти на територията на цялата страна. Те включват жилищни сгради, обществени и индустриални постройки, луксозни курортни комплекси. Залог за високата популярност на „Унистрой Холдинг“ е наличието на модерна строителна механизация, интегрирана система за управление на качеството, солиден опит в строителния мениджмънт, висококвалифициран екип инженери и специалисти в областта на строителството, стабилни търговски отношения с утвърдените доставчици на качествени материали и услуги в бранша и дори собствена сертифицирана производствена база „Унибетони“.
 

УНИСТРОЙ ИЗБРАНА ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ИНОВАТИВНА СГРАДА В СТОЛИЦАТА

УНИСТРОЙ ИЗБРАНА ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ИНОВАТИВНА СГРАДА В СТОЛИЦАТА
Дата: 01.07.2016
Детайли

     Дружеството с утвърдени традиции и високи стандарти "Унистрой“ е главният изпълнител на нов модерен обект в столицата. Оригиналната сграда ще бъде издигната в квартал "Лозенец". Изграждането и стартира на 1 юли тази година, а срокът за финализиране е септември 2018. 

         Сградата ще е с изключително атрактивен външен вид. В нея обаче, освен последните иновации в строителството, ще бъде вложен много отличителен мотив, основен за българската шевица - кръстният символ елбетица. Той от стари времена краси българските везма. Освен на стъклената фасада на сградата, тази родна мистерия ще присъства и върху загражденията на имота.  
     Елбетицата обаче, далеч не е единственото необичайно решение, избрано за тази единствена по рода си сграда. Цялото вътрешно пространство, считано от приземното ниво, е обединено около един център - живо дърво. Около него е навъртяно спираловидно стълбище, покриващо всичките десет нива на сградата - две подземни, партер и седем етажа. Стъклен похлупак на покрива на сградата ще осигурява достатъчно естествена светлина. 
     Освен атрактивна, сградата е и умна. Планирани са специални въздушни джобове, затворени между дъговидните стени и красивата окачена стъклена преграда. Циркулацията на въздуха ще допринася за естествената климатизация през сезоните. Това е и един от принципите, залегнали в основата на концепцията за пасивно строителство.    
       Общото РЗП на резиденцията, ще бъде 8370 кв.м. От тях 2827 са за подземните две нива, където в съзвучие с последните тенденции, ще бъде изграден и многофункционален паркинг за 26 (на ниво - 6,25) и още 12 (на ниво -3,35) автомобила. Оттук чрез два асансьора и централното спираловидно стълбище са достъпни всички етажи. Фризьорски салон, фитнес зала, басейн и кино също са част от скритите удобства, запазени за бъдещите собственици и гости.  
      Главният вход на сградата с оригинална архитектура, въвежда своя посетител във фоайе с площ от над 220 кв.м. Височината му ще е 6,18 метра. На това ниво освен офиси ще има и конферентна зала със 75 места. Следващият етаж също е запазен за работни помещения и многофункционална зала. Следват шест жилищни етажа. Общо апартаментите са 26 - гарсониери и жилища с една, две или три спални.    
        Сградата с елбетицата е един неслучаен обект, доверен за изпълнение на неслучаен професионалист, доказал се във времето чрез многобройни проекти - "Унистрой" АД. Качеството във всеки детайл на изпълнение се подразбира - то вече е и традиционно, и отличително за строителната компания.  

 

ОТКРИВАНЕ НА НОВ ШОУРУМ НА BMW

ОТКРИВАНЕ НА НОВ ШОУРУМ НА BMW
Дата: 14.11.2015
Детайли

На 13 ноември, 2015 г.,  отвори врати новият шоурум на BMW в Бургас с Инвеститор "Бова кар" ЕООД и Главен Изпълнител „Унистрой Холдинг“ АД. Новият търговско - сервизен център е разположен на площ от 5 000 кв м и е най-големият на Балканския полуостров. Изграден е изцяло по най-новите корпоративни стандарти на BMW Германия за краткият срок от една година. Вложените материали и технологии в строителството на обекта, отговарят на най-високите европейски стандарти, които са водещ фактор за „Унистрой“. По време на церемонията Управителят на Бова Кар Вартерес Чулуян обяви, че автоцентърът ще участва в националния конкурс „Сграда на годината“.

 

ГОДИШНИ НАГРАДИ НА КСБ

ГОДИШНИ НАГРАДИ НА КСБ
Дата: 26.10.2015
Детайли

На 22.10.2015 на тържествена церемония в интерхотел "България" Камарата на строителите в България раздаде годишните си награди на фирмите с принос в строителния бранш в гр. Бургас. "Унистрой Холдинг"с Изпълнителен Директор Велизар Алексиев получи престижната награда "Знак за качество".  

 

ПРОЕКТ "ЗОРНИЦА"

ПРОЕКТ "ЗОРНИЦА"
Дата: 15.04.2015
Детайли
В началото на април, 2015 година „Унистрой Холдинг“ АД стартира строителството на Проект "Зорница".Проектът е ситуиран в гр.Бургас, на територията на ж.к. "Зорница", в зона с отлична инфраструктура, удобни и бързи транспортни връзки с останалите части на града и изходните магистрали към София, Созопол на юг, Слънчев бряг и Варна на север.
Транспортни разстояния до: 
Морска градина - 650 м., МБАЛ Бургас - 600 м., Медицински център "Маджуров" - 200 м., Хотел "Мираж" - 450 м., МОЛ "Галерия" - 900 м., Английска и Немска Гимназии - 700 м., БСУ - 2 км., МОЛ "Плаза" - 2км., Община Бургас - 2,8 км., Централна гара, Бургас - 3,2 км., Летище Бургас - 8,5 км.
В проекта е предвидено изграждане на:
- 6 броя луксозни редови къщи, тип “townhouse”, включващи: склад в сутерен, партер с гараж, 2 жилищни етажа и озеленен двор, общ двор за всички къщи.
- 1 жилищна сграда с високо ниво на лукс и комфорт, включваща: складове в сутерен, партер със 7 гаража и 8 жилищни етажа, озеленен заграден двор с 8 паркоместа.
- детска площадка за общо ползване от живущите в района.
Крайният срок за строителство и въвеждане в експлоатация на комплекса е септември 2016 г.
 
 

НАЧАЛО НА ПРОЕКТ "ДОМ ИЗГРЕВ"

НАЧАЛО НА ПРОЕКТ "ДОМ ИЗГРЕВ"
Дата: 25.02.2015
Детайли

На 25.02.2015 г. Унистрой започна строителството на поредния инвестиционен проект. "Дом Изгрев" е смесена многофункционална сграда с жилища, обществено обслужване и подземен паркинг в УПИ III-217, кв. 36, по плана на ж.к. "Изгрев", гр. Бургас. В непосредствена близост се намира църквата "Св. Анастасий", главни транспортни артерий в посока центъра на града, Слънчев бряг и магистралата за София. На 5 минути пеша е разположена Морската градина. Сградата има търговска функция в партера, административна и жилищна функция в надземните нива, както и паркинг на терена и в двата подземни етажа. Дом Изгрев има общо дванадесет етажа: два подземни, един приземен (партер) и девет надземни. На ниво партер е и главният вход към жилищната и административната част на сградата, фоайе с достъп и до магазина, главното фоайе с асансьорите, стълбищна клетка за вертикална комуникация. Към фоайето е предвидено и общо помещение  (за детски колички, колела и т.н.) с охрана и санитарен възел с аусгус за поддържане чистотата на сградата. Вертикалната комуникация между асансьорите се осъществява от два пътнически асансьора за осем лица, пригодни за инвалидни колички. Асансьорите са електрически без машинно помещение и са проходни. В сутерените е предвидено изолационно преддверие към асансьорите. Стълбищните клетки (две на брой) също свързват всички етажи по вертикала и осигуряват директен евакуационен изход навън. Те са естествено осветени и вентилирани за надземните нива. В надземните етажи стълбите и асансьорите са свързани чрез общ коридор. Термо и хидроизолациите, външни и вътрешни мазилки, парапети, всички дограми и общи части ще бъдат изпълнени по последните директиви за енергийна ефективност на ЕС.

 

НОВ ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ

НОВ ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ
Дата: 03.12.2014
Детайли

В началото на 2015 година "Унистрой започва строителство на поредния инвестиционен проект, а именно "Смесена многофункционална сграда с жилища, обществено обслужване и подземен паркинг в УПИ III-217,  кв. 36, по плана на ж.к. Изгрев, гр. Бургас"(до църква "Св. Анастасий"). Сградата има търговска функция в партера (приземният етаж), административна и жилищна функция в надземните етажи, както и паркинг на терена и в двата подземни етажа. Има общо дванадесет етажа: два подземни, един приземен (партер) и девет надземни етажа.Предвижда се сградата да бъде напълно изградена в края на лято 2016.

 

ЧЛЕНСТВО В БЪЛГАРО - РУСКА ТЪРГОВСКО - ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА

ЧЛЕНСТВО В БЪЛГАРО - РУСКА ТЪРГОВСКО - ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА
Дата: 17.11.2014
Детайли

От 17.11.2014 г. "УНИСТРОЙ" е член на неправителствената организация "Българо-Руска Търговско - Промишлена Палата". Мисията на БРТПП е да оказва всестранно съдействие за утвърждаване и разширяване на търговско - икономическото и научно-техническо сътрудничество между стопанските организации  на Република България и Руската Федерация.

 

ПЪРВА КОПКА НА ШОУРУМ НА БМВ

ПЪРВА КОПКА НА ШОУРУМ НА БМВ
Дата: 03.11.2014
Детайли

На 3 ноември "Унистрой" започна строителството на нов шоурум на БМВ в УПИ II - 534, кв.11., СПЗ, гр. Бургас. Сградата е триетажна и се състои от складова база и сервиз, автомивка, изложбена площ и административна част. Приблизителна дата за приключване на проекта е трети октомври, 2015 година.

 

ОТКРИВАНЕ ПАРАКЛИС „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ”

ОТКРИВАНЕ ПАРАКЛИС „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ”
Дата: 07.05.2013
Детайли
На 6-ти май от 11.30 часа в Приморски парк - гр. Бургас с официална церемония бе открит параклис "Свети Георги Победоносец". Той бе осветен от Сливенския митрополит Иоаникий в присъствието на областния управител и председател на инициативния комитет за изграждане на параклиса Константин Гребенаров. Изграждането на храма е благородна инициатива осъществена с желанието, средствата и труда на бургазлии. Параклисът е първият в града изграден в памет на загиналите в Балканската война (1912-1913). Сред официалните гости на събитието бяха членове на инициативния комитет за изграждане на параклиса, кметът на град Бургас Димитър Николов, дарители и разбира се представители на строителна компания "Унистрой Холдинг", която извърши изграждането на параклиса за по-малко от 2 месеца.
 

ПАРАКЛИС „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ”

ПАРАКЛИС „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ”
Дата: 15.03.2013
Детайли

На 15.03.2013 г. на територията на Приморски парк - гр. Бургас бе направена първа копка на параклис "Свети Георги Победоносец", в памет на героите от Балканските войни 1912-1913 г. За строежа е отреден терен в непосредствена близост до Графичната база на Дружеството на художниците в града. Сливенския митрополит Йоаникий освети камъка, който ще бъде положен в основата на градежа на параклиса, а владиката заедно със свещениците от храма "Света Богородица" извършиха ритуала по освещаване на камъка и прикаждане с тамян на мястото, където ще се издига храма. След това бе направена и първата копка. В основите на параклиса ще бъде положен камъка и бутилка с послание за поколенията. Строежът на параклиса ще се изпълнява от строителна компания "Унистрой Холдинг" АД, чиито представители също бяха част от събитието. На церемонията присъстваха областния управител Константин Гребенаров -  председател на Инициативния комитет за изграждане на параклиса, членовете на комитета, членовете на Инициативния комитет за честването на 100 години Балкански войни, дарители и граждани на гр. Бургас.

 

КОНКУРС "ФАСАДА НА ГОДИНАТА" 2009

КОНКУРС "ФАСАДА НА ГОДИНАТА" 2009
Дата: 06.02.2010
Детайли

През ноември, 2009 г. "Унистрой" завърши строителството на "Офис сграда в гр. Бургас, ул. "Александровска" N 14, която бе отличена с първа в награда в конкурса "Фасада на годината 2009" в категория "Административни и обществени сгради и хотели - ново строителство"

 

УНИСТРОЙ ЗАКУПИ АВТОКРАН ЛУНА

УНИСТРОЙ ЗАКУПИ АВТОКРАН ЛУНА
Дата: 02.11.2008
Детайли

През ноември 2008 г. "Унистрой" въведе в експлоатация новия си автокран LUNA GT 40/32. Автокранът е с товароподемност 40 т. и стрела с дължина 32 м.Скоро фирмата закупи и рециклираща система за остатъчен бетон BIBKO Com Tec 20 Mobile, мобилен бетонов възел ELBA ESM 105, 10 бетоновоза INTERMIX, бетон помпа ELBA EM 32/36, челен товарач WA 320-5, мини челен товарач Komatsu SK 714-5, с които оборудва новата си производствена база за бетон в Бургас - "УНИБЕТОНИ" 

 

БЕТОНОВ ВЪЗЕЛ УНИБЕТОНИ

БЕТОНОВ ВЪЗЕЛ УНИБЕТОНИ
Дата: 30.10.2008
Детайли

Супермобилен бетонов център се открива в Бургас. Супермобилният бетонов център тип "Елба" е модел 2008 година. Ситуиран в базата с име "Унибетони" в град Бургас, Северна промишлена зона, на входа на "СО МАТ", на площ от 5 дка.

Характеристики

Бърз монтаж и демонтаж, удобен за стационарна и приобектова работа. Производителност - максимален капацитет от 110 м3/час. В наличност - 10 новозакупени бетоновоза с износимост 95 м3 бетон. Отговаря на европейските стандарти и Директиви, както за производство, така и за опазване на околната среда. Оборудван с високоефективни аспирационни прахоуловителни системи. В процес на монтиране е мобилна система с марката "BIBKO"- Германия за рециклиране на остатъчния от производството и доставката бетон, което ще позволява повторното влагане на получените материали.

Възможности
 
"Унибетони" предлага висококачествено произведени със сертифицирани материали бетонови смеси. Производствената листа включва от най-ниските до високоякостните класове бетони, отговарящи и на специфични проектантски изисквания – устойчиви на въздействие на околната среда, водоплътност, работа в агресивна среда, мразоустойчивост и др. "Унибетони" разполага със система за производствен контрол, отговаряща на изискванията на ISO 9001 и е оценено съответствието на произвежданите бетони съгласно Наредбата за съществените изисквания към строежите и оценяване съответствието на строителните продукти.